Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny handlingsplan för att stärka arbetet med film och rörlig bild i Göteborg 2021–2025

Vid kulturnämndens sammanträde den 24 maj antogs en ny handlingsplan för att stärka arbetet med film och rörlig bild i Göteborg 2021–2025.
Foto: Filmkontoret - Peter Kvarnström

Handlingsplanen är en del av Göteborgs Stads arbete med film och rörlig bild och syftar till att stärka förutsättningarna för en lokal utveckling i Göteborg.

Göteborgs Stads filmsatsning startade 2013 på initiativ av kommunstyrelsen. Sedan dess har man arbetat med bland annat filmproduktion och olika branschstärkande åtgärder, som att underlätta för filminspelningar i Göteborg. Arbetet drivs av kulturförvaltningen genom Filmkontoret, samt Lindholmen Science Park och Business Region Göteborg.

— Genom den nya antagna handlingsplanen får vi ett ännu tydligare uppdrag att arbeta utvecklingsorienterat med film och rörlig bild vilket är precis i linje med den övergripande utvecklingen som sker i branschen. Filmen och den rörliga bilden befinner sig i ett paradigmskifte och genom det arbete vi nu gör så möjliggör vi för våra lokala aktörer att i ett större sammanhang följa med i utvecklingen, både kortsiktigt och långsiktigt, säger Martina Eriksdotter, strategisk filmutvecklare på Göteborgs Stads kulturförvaltning.

Läs mer på Filmkontorets hemsida