Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny finansieringsomgång för film- och tv-projekt har öppnat

En ny ansökningsomgång har öppnat! Från och med den 19 april är det återigen möjligt att söka utvecklingsfinansiering för projekt inom film, tv och rörlig bild. Deadline för ansökan är 19 maj kl. 17.00.

Även denna omgång ligger tyngdpunkten på utveckling av tv-serier, men film- och tekniskt innovativa projekt inom rörlig bild är fortsatt aktuella för finansiering.

Satsningen är en del av Göteborgs Stads filmsatsning och vänder sig i första hand till etablerade producenter och kreatörer kapabla att utveckla och producera professionella produktioner som långfilmer, tv-dramer eller andra format avsedda för distribution via primärt biograf, linjär tv eller streaming-tjänster.

Finansieringen riktar sig till projekt under utveckling, till exempel manusbearbetning, pilotproduktion eller idéutveckling. Produktioner som är under inspelning eller efterbearbetning kan inte söka finansiering.

Deadline för ansökan i omgång 2 är 19 maj kl. 17.00. Den 10 juni bjuds utvalda projekt in till muntliga presentationer på Lindholmen. 

Ansökningsomgångar 2021

Omgång 1
Deadline: 24 februari 17.00
Pitchdag: 23 mars

Omgång 2
Deadline: 19 maj 17:00
Pitchdag: 10 juni

Omgång 3
Deadline: 29 september 17:00
Pitchdag: 21 oktober

Se några av de projekt som tidigare beviljats finansiering här 

Ansökan omgång 2 har nu stängt.