Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny filmutbildning på Lindholmen

Hösten 2015 startar den nya filmutbildningen Filmproduktion på Göteborgs folkhögskola med inriktning på Fiktion & Dokumentär. Utbildningen är ett år med möjlighet till påbyggnadsår. Undervisning sker på Nya Varvet och Gothenburg Film Studios, Lindholmen.

Utbildningen låter eleverna utveckla sitt eget berättande med en praktisk inriktning i nära samarbete med filmbranschen. Genomgående övningar i block med analys av hela processen från idé till produktion med verktyg i manus, ljud, foto, ljus, klipp, dramaturgi och projektledning. Praktik med handledning och mentorskap. Löpande inspirerande gästlärare från respektive special kompetensområde.

Konstnärlig ledare och huvudlärare är Jonas Myrstrand med över 20 års erfarenhet som filmare och filmlärare.

Ansök senast den 15 april!

Läs mer om utbildningen

Filmsatsning på Lindholmen Science Park
Göteborg och Västsverige är en attraktiv plats att jobba med TV och Film i Sverige. Lindholmen Science Park är en viktig kugge i filmregion Väst genom vårt arbete på Göteborgs Stads uppdrag driva branschutveckling och facilitera utvecklingsresurser. Det gör vi i samverkan med erfarenhet och kunskap från branschen själva med målet att stimulera innehållsutveckling.