Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Nu ska film- och TV-branschen utvecklas på Lindholmen

Lindholmen Science Park AB har fått i uppdrag av Göteborgs Stad att etablera en arena för film och rörlig bild på Lindholmen. Verksamheten kommer bedrivas under namnet Media Arena Lindholmen. Det långsiktiga målet är att öka filmproduktionen i Göteborg och Västsverige och ge nya utvecklingsmöjligheter för den samlade kompetens som redan finns inom mediaområdet i Göteborg.
Lindholmen

–  Det känns mycket spännande att denna förstärkning av film- och tv-satsningen i Västsverige kommer igång. Vi har stor erfarenhet av samverkansprojekt och innovation. Den kunskapen kan vi använda för att bidra till en positiv utveckling för mediebranschen, säger Niklas Wahlberg, vd på Lindholmen Science Park.

På Media Arena kommer olika dimensioner av film- och tv-utveckling att lyftas fram på seminarier, workshops och utbildningar med fokus på kompetens och branschens framtidsfrågor. Uppdraget omfattar även att få fler produktionsbolag att etablera sig i Göteborg

För att möjliggöra fler innovationsprojekt inom filmområdet kommer forsknings- och utvecklingsprojekt att kunna startas genom ett nytt program för medfinansiering av projekt inom ramen för Media Arenas verksamhet.

–  Jag välkomnar satsningen, säger Daniel Lägersten på Baluba i Göteborg. Den behövs som incitament för att vi producenter ska kunna attrahera de finansiärer som gör det möjligt att förlägga dramaproduktioner här. 

Läs mer om Media Arena

För mer information, kontakta gärna:

Niklas Wahlberg, vd Lindholmen Science Park, niklas.wahlberg@lindholmen.se, 031-764 70 60

Anita Bengtson Schachtschabel, kommunikationschef, anita.bengtson@lindholmen.se, 031-764 70 20