Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Missa inte Audiovisual Days 18-19 oktober!

18-19 oktober är det dags för Audiovisual Days att gå av stapeln - en mötesplats för innovation och kreativt skapande av film, tv och VR.

Film- och tv-branschen är i stark förändring och både etablerad bransch, talanger och blivande kreatörer behöver kompetensutveckling, inspiration och visioner.  Genom Audiovisual Days (fd Västsvenska Filmdagarna) vill vi möta behovet och erbjuda ett brett innehåll kring internationellt aktuella frågor - inte bara i filmbranschen - utan för alla som jobbar med utveckling av film, tv, spel, VR/AR och annan rörlig bild. 

Liksom tidigare år bjuder vi in till två fullspäckade dagar för dig som vill få insikter, kunskaper och kontakter för att skapa morgondagens starka berättelser och upplevelser.

Programmet är under utveckling. Bland programpunkterna finns:

Nostradamus
Nostradamus startades av Göteborg Film Festival och Lindholmen Science Park för att hjälpa film- och tv-branschen att navigera de stora förändringar som nu pågår. I projektet analyseras de närmaste 3-5 årens tänkbara utveckling genom intervjuer med tunga branschprofiler - vars dagliga beslut aktivt påverkar vad som kommer att ske - och genom inläsning av en mängd kvalificerad research och fakta. Projektet leds av journalisten Johanna Koljonen som diskuterar årets tankegångar med ett antal inbjudna gäster.

Nålsögat - Hur f*n gör man? (Breaking in stories)
Hur tar man som manusförfattare sig igenom nålsögat in i film-& tv-branschen för att sedan blir kvar där och kan försörja sig?
Välkommen till två panelsamtal där vi försöker besvara frågan.

Frukost med Film- och tv-konsulenterna
Kultur i Halland-film bjuder på frukost medan du får en överblick vad som händer med film- och tv-stöden just nu. Representanter för Svenska filminstitutet, Göteborgs Stad, Film i Väst, Kultur i Halland- Film, SVT och Lindholmen Science Parks projektfinansiering kommer att vara på plats. Som vanligt finns det möjlighet att boka enskilda möten efter presentationen. Tiderna är begränsade och sker på plats. Först till kvarn.

Let´s go international
Klara Grunning - dokumentärfilmskonsulent på SFI - leder ett samtal med David Herdies - en av ägarna och producenterna från produktionsbolaget Momento Film för att få en blick in hur de byggt ett bolag baserat på det specifika målet att bli en internationell spelare, både inom dokumentär film och fiktion. Varför arbeta internationellt? Hur ser deras arbets- och ekonomiska modell ut? Hur väljer man partners och projekt för hållbar och kvalitativt samarbete?

Narrative VR
Fredagseftermiddagen dedikeras till ett svenskt perspektiv på berättandet med den nya tekniken. Programmet kommer innehålla samtal, föreläsningar och produktioner att uppleva på plats och presenteras i samarbete med BoostHBG.

Nätverk
På onsdagen smygstartar vi dagarna med vår populära speeddating. Vi bjuder också in till ett mer traditionellt mingel på torsdagskvällen, samt ett nätverksmingel för VR-intresserade på fredagseftermiddagen.

Inspiration
Som tidigare år bjuder vi in en föreläsare som verkar utanför branschen. Therese Appelqvist är ledarskapskonsulten som kommer inspirera oss till att slipa på vår förmåga att leda oss själva innan vi leder andra i en föreläsning och en workshop med titeln: Autentiskt ledarskap. 

Se hela programmet här

Läs mer och boka din plats här