Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Mattjuven utvecklar deras konstnärliga uttryck

På Lindholmspiren i Göteborg sitter Mindbender Animation Studio, internationellt verksamma och prisbelönta på animationsområdet. Utöver reklamfilm och uppdrag för stora bolag arbetar man med kortfilmen Food Thief.
Bild ur filmen Food Thief

Med kortfilmsprojektet Food Thief vill man utveckla sitt konstnärliga uttryck och skapa en kortfilm som kan få internationell spridning och eteblera nya kontakter. Filmen närmar sig en mogen produkt.

–Kring årskiftet räknar vi med att kunna visa ett första färdigt klipp, säger Mindbenders Michael Bengtsson.

foodthief4.jpg

Datorrenderad miljö ur kortfilmen Food Thief.

Tittarna får utforska miljöerna

Bolaget har sedan 2006 byggt upp en expertis inom området animation och samarbetat med stora internationella aktörer. Med kortfilmen Food Thief vill man stärka sin kompetens och sitt nätverk men också utveckla fler sätt för tittaren att interagera med historien och dess miljöer.

–Vi kommer att publicera miljöerna online så att man kan utforska dem interaktivt i samma höga kvalitet som i själva filmen, berättar Michael Bengtsson.

Filmen kommer också att få ett säreget uttryck, bland annat genom mötet mellan renderade och fysiska objekt.

–I arbetet med filmen har vi 3d-scannat extremt små miljöer för att få till en intressant känsla.

foodthief2.jpg

Från vänster: Modellerad rekvisita, 3d-scannad version och färdig rendering.

Mindbender Animation Studio AB arbetar inom ett växande fält med stor utvecklingspotential i Göteborg. Projektet har därför beviljats utvecklingsstöd från Lindholmen Science Park.

Bilder: Mindbender Animation Studio

På uppdrag av Göteborgs Stad arbetar Lindholmen Science Park för att stödja branschutveckling och innovationer inom spel, film, TV och rörlig bild. Vi gör detta i samarbete med produktionsbolag, leverantörer, film och mediearbetare, branschorganisationer och andra relevanta aktörer.