Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Lyssna på podcasten från Nålsögat– Hur gör man för att etablera sig som Manusförfattare

Det utvecklas och produceras fler filmer och tv-serier än någonsin i Sverige och efterfrågan på manusförfattare är stor. Samtidigt pratas det om att det blivit svårare än någonsin att ta sig in i film och tv-branschen, och att kunna försörja sig på sitt yrke. Om detta stämmer, varför är det så? Kulturakademins podcast K-play delar med sig av samtalen som hölls under Audiovisual Days.

Under Audiovisual Days diskuterades manusförfattandets villkor under två panelsamtal med rubriken "Nålsögat - hur  f*n gör man (breaking in stories)". "Nålsögat" riktar sig till yrkesverksamma manusförfattare och skrivande regissörer som alla någon gång ställt sig frågan: ”Hur f*n gör man för att arbeta och försörja sig som manusförfattare idag?”

Du kan nu ta del av de två paneldiskussionerna i Kulturakademins K-play som tagits fram i samarbete med Manusfabriken.

Produktion: Kulturakademin
Ljudtekniker: Peter Andersson
Moderator: Gunnar Eriksson

Nålsögat del 1  

Under det första samtalet delar fem etablerade manusförfattare med sig av sina erfarenheter – om hur kom de in branschen, hur de går till väga med sina projekt och vilka utmaningar de har mött genom åren?

nalsogat_-_samtal_1_0.jpgGunnar Eriksson med manusförfattarna Oskar Söderlund, Niclas Ekström, Karin Arrhenius, Jessica Jankert och Morgan Jensen. 
 

Lyssna på del 1 av podden här 

 

Nålsögat - del 2

Under den andra delen samtalar representanter från produktionsbolag och tv-kanal om manusets roll, och delar med sig av sina erfarenheter från samarbeten med författare och manusutveckling. Därtill ges konkreta tips och råd om hur man bör gå till väga med sitt manus i olika stadier.

nalsogat_panel2.jpg
Gunnar Eriksson med Magdalena Jangard - tidigare VD Anagram och Långfilmskonsulent Svenska Filminstitutet, Annika Hellström - producent på Cinenic, Daniel Lägersten - producent på Brain Academy och Peter Zell - projektledare och redaktör på SVT.
 

Lyssna på del 2 av podden här