Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Göteborgsutvecklad genrefilm premiärvisas på European Film Market i Berlin

Viking destiny, baserad på idé och manus av David LG Hughes och producerad av det nya svenska produktionsbolaget Fatal Black, kommer premiärvisas under European Film Market i Berlin i februari. Filmen är utvecklad med stöd av Lindholmen Science Park.
Pressbild

Viking Destiny är en film om svek och ära, utspelad på vikingatiden. I filmen följer vi vikingprincessan Norse, tronarvinge, vars liv sätts på spel då hon oskyldigt anklagas för mordet på sin far, kungen. Hon reser världen över tillsammans med Odin för att bygga upp den armé hon behöver för att återta tronen. 

I huvudrollen som Odin ser vi Terence Stamp och i en av rollerna medverkar även den  göteborgsbaserade skådespelaren Timo Nieminen.

Filmen produceras av David LG Hughes nya svenska produktionsbolag Fatal Black i Göteborg, i samarbete med Andee Ryder och Misfits Entertainment of London.

Filmen har fått mycket uppmärksamhet och kommer nu att visas på EFM - European Film Market Festival i Berlin som pågår 15-23 februari i år. EFM är en av väldens största festivaler och välkomnar varje är över 9 000 producenter, köpare, agenter och distributörer från hela världen.

Projektet kunde genomföras tack vare stöd från Lindholmen Science Park som delfinansierade produktionen av en konceptpilot, som spelades in i Göteborg med ett svenskt produktionsteam och svenska skådespelare.
Läs mer om projektfinansiering

– Stödet från Lindholmen Science Park var avgörande på ett tidigt stadium, proof-of-concept-trailern hjälpte oss mycket för att presentera våra idéer, vår vision och avsikt. Från början var planen att spela in filmen i Göteborgsområdet, men trots att vi arbetade mot det målet i ett och ett halvt år blev det omöjligt att säkra ytterligare finansiering, offentlig eller privat, som krävdes för att göra filmen.

– Inom ett halvår efter att vi hade vänt siktet mot Storbritannien var finansieringen ordnad och vi hade börjat filma. För närvarande planerar vi att spela in två uppföljare till Viking destiny. Det skulle vara fantastiskt att spela in dem i Göteborgsområdet, men utan ett gediget lokalt stöd är det helt enkelt inte realistiskt, säger David LG Hughes. 

viking4.jpg
På bilden syns manusförfattare/regissör David LG Hughes med huvudrollsinnehavaren Anna Demetriou och skådespelaren Will Mellor.

– Vi filmade i Storbritannien i somras med stöd av Northern Ireland Screen. Redan innan produktionen började hade vi säkrat distributionen i USA, Storbritannien, Tyskland, Italien och Australien. Vårt mål var att få filmen färdig för marknadspremiär på EFM i Berlin 2018, och jag är glad att vi får chansen att visa filmen som planerat, fortsätter David LG Hughes. 

Viking destiny kommer premiärvisas på EFM den 17 februari.

Läs mer om Viking destiny