Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

GoKinema - ta del av seminarier, nätverka med kollegor och få ny inspiration

Den 31 januari-1 februari är det dags för Gothenburg Studios årliga filmevenemang GoKinema. Bruno Delbonnel, fyrfaldigt Oscarsnominerad filmfotograf, gästar årets evenemang och som vanligt bjuder GoKinema besökarna på filminspelning, och i år även möjligheten att prova på olika yrken inom filmproduktion. Dagen bjuder även in till mingel och nätverk med kollegor i branschen, samt möjlighet att ta del av ett fullspäckat seminarieprogram.

Bruno Delbonnel är en fyrfaldigt Oscarsnominerad filmfotograf med titlar som Amelie från Montmartre, Harry Potter och halvblodsprinsen och Inside Llewyn Davis i bagaget. Han kommer under GoKinema att medverka i en master class och en workshop, båda under ledning av Benjamin B, europeisk korrespondent för American Cinematographer.

Söndagen den 31 januari hålls även ett seminarium med den brittiska organisationen Creative Skillset, som berättar om hur de samverkar med bolag, filmarbetare och utbildningsanordnare för att rusta filmbranschen med rätt kompetens inför framtiden samt hur den brittiska finansieringsmodellen för film fungerar. Det är ett unikt tillfälle för alla inom svensk filmindustri att ta del av ett framgångsrikt system och också fundera över hur vi kan inspireras av detta i Sverige.
 
GoKinema består av Open Set, öppen filminspelning inför publik och GoKinema Backlot, där besökarna dels kan prova på olika yrken inom filmproduktion och dels nätverka med kollegor i filmbranschen. Dagen bjuder även på flera seminarier med inriktning på filmhantverk och branschutveckling. Årets tema är Göteborgs filmhistoria, då det i år är 100 år sedan Göteborgs första filmstudio invigdes - Hasselblads ateljé på Otterhällan i Göteborg.
 
En del av programmet, EduKinema riktar sig till skolungdomar som erbjuds studiebesök på GoKinema. Det erbjuds även ett särskilt program för de nordiska filmhögskolorna.
 
För mer information, besök gokinema.com