Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Omvärldsbevakning - Nostradamus för framtidens film och tv

Johanna Koljonen, Nostradamus

Film- och tv-branschen är i snabb förändring och det är svårt att hänga med. Ingen vet idag hur film och tv kommer att se ut om bara tre eller fem år. Projektet Nostradamus är ett försök att förutspå utvecklingen inom branschen.

Nostradamus startades av Göteborg Film Festival och Lindholmen Science Park för att hjälpa film- och tv-branschen att navigera de stora förändringar som nu pågår. I projektet analyseras de närmaste 3-5 årens tänkbara utveckling genom intervjuer med tunga branschprofiler - vars dagliga beslut aktivt påverkar vad som kommer att ske - och genom inläsning av en mängd kvalificerad research och fakta. Projektet leds av journalisten Johanna Koljonen. 

Nostradamus 2019 - "Relevance in a New Reality"

Nostradamus-rapporten från 2019, "Relevance in a New Reality", diskuterar den osäkra framtiden för offentlig finansiering, de stora förändringarna på streamingmarknaden, biografens roll, möjligheterna med användandet av VR i film,  och behovet av en nystart och ett nytt tag i diskussion i branschen kring de tekniska och gemensamma utmaningar som vi står inför.

Nostradamus presenteras av Göteborgs filmfestival i samarbete med Lindholmen Science Park med ytterligare stöd från Nordisk Film & TV Fond, Västra Götalandsregionen, Creative Europe, Kulturakademin.

Ladda ned den senaste Nostradamusrapporten

Läs mer om Nostradamusrapporten här