Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Trollungen

GötaFilm har sedan våren 2014 arbetat med utvecklingen av projektet Trollungen som är en originalhistoria skapad av regissören och manusförfattaren Martin Sjögren
i nära samarbete med manusförfattaren Sara Wadell.

Projektet har fått ett utvecklingsstöd via Lindholmen Science Park tidigare (omgång 1, 2014). Med denna nya ansökan visar man tydligt på hur detta stöd bidragit till att stärka projektet, framförallt i utvecklingen av manuset, men också vilka viktiga delar som man vill arbeta vidare med på ett innovativt sätt.
Den process som Götafilm, i samarbete med specialeffektsföretaget Gothenburg Propmakers, ansöker om stöd för i denna omgång handlar om att utveckla ett unikt arbetssätt för att forma historien, finslipa de kreativa och konstnärliga delarna och samtidigt effektivisera den planerade produktionen. Resultatet planeras bli en tv-serie för barn i totalt 18 avsnitt, med möjlighet till även en tredelad filmversion.

Referensgruppen gör bedömningen att ett stöd till projektet skulle stärka möjligheter till ett utvecklat samarbete mellan två kreativa bolag, samt bidra till att realisera en satsning som skulle ha betydande, såväl ekonomiska som konstnärliga, positiva effekter för den lokala filmbranschen.