Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Gothenburg Kids

Gothenburg Kids
Gothenburg Kids

Med projektet Gothenburg Kids vill producent Frida Hallberg och regissör Emiliano Goessens skildra historien och personerna bakom den organiserade brottslighet som kommit att dominera både nyhetsflöde och samhällsdebatt i Göteborg under senare år.

Målet är att skapa en karaktärsdriven berättelse som går på djupet utan att popularisera eller glorifiera någon del av verkligheten. Resultatet planeras bli en tv-serie i sex delar för en internationell publik, producerad av Götafilm som är ett produktionsbolag baserat i Göteborg med lång erfarenhet av långfilms- och tv-serieproduktion.

Projektet fick ett första utvecklingsstöd i urvalsomgång 1/2014 och ett andra utvecklingsstöd i urvalsomgång 1/2015 och har efter ombearbetning av manus väckt intresse hos stora internationella distributörer. Till urvalsomgång 1/2016 sökte Götafilm stöd för att slutföra den nya manusversionen och referensgruppen fann det motiverat att stödja projektet på nytt med motiveringen:

"Projektet har en geografisk och mänsklig förankring som skiljer sig från de flesta andra historier av liknande karaktär och det bidrar till att bredda utbudet av berättelser som skildrar alla delar av samhället".

Vid branschträffen på Lindholmen i maj 2016 berättade regissören och manusförfattaren Emiliano Goessens och producenten Frida Hallberg om projektet.