Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Morsan och jag

Handlingen i tv-serieformatet Morsan och jag kretsar kring en mamma och en vuxen dotter i Göteborg, som tvingas leva ihop efter att familjens ekonomi har havererat.

The Brain Academy är ett produktionsbolag som verkar i Stockholm, Malmö och Göteborg, med målet att bygga upp en stark position vad gäller såväl produktion som utveckling av kreativa originalformat för tv-drama. 

Projektet bygger på en originalidé från Åsa Lantz och Andrea Östlund och syftar till att berättas som en dramakomedi på 10 avsnitt à 30 minuter. Projektet har tidigare fått ett utvecklingsstöd i urvalsomgång 1/2016 (Morsan & jag) och 3/2016 (Morsan & jag).

Projektet får nu ytterligare stöd för att kunna utveckla manus efter dialog med intresserade kanaler. Projektet har en stark lokal anknytning både vad gäller inspelningsmiljöer och upphovskvinnorna som är lokalt verksamma.
 
Det är referensgruppens bedömning att projektet på ett positivt sätt bidrar till att bredda det traditionella utbudet, genom att projektet är ett kvinnodominerat drama med fokus på målgruppen 30-55 år. Projektet har också goda möjligheter att bidra till en positiv utveckling för den lokala branschen, varför stöd föreslås.