Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Morsan och jag

Handlingen i tv-serieformatet Morsan och jag kretsar kring en mamma och en vuxen dotter i Göteborg, som tvingas leva ihop efter att familjens ekonomi har havererat.

Produktionsbolaget The Brain Academy verkar i Stockholm, Malmö och Göteborg, med målet att bygga upp en stark position vad gäller såväl produktion som utveckling av kreativa originalformat för tv-drama. Projektet bygger på en originalidé från Åsa Lantz och Andrea Östlund och syftar till att berättas som en dramakomedi på 10 avsnitt à 30 minuter.

Projektet har tidigare fått ett utvecklingsstöd i urvalsomgång 1/2016 och söker nu efter dialog med intresserade kanaler ytterligare stöd för att kunna utveckla manus i ett nytt avsnittsformat.

Projektet har en stark lokal anknytning både vad gäller inspelningsmiljöer och upphovskvinnorna som är lokalt verksamma.

Referensgruppen vid Lindholmen Film & TV bedömer att projektet på ett positivt sätt bidrar till att bredda det traditionella utbudet med något så sällsynt som ett högkvalitativt, kvinnodominerat drama med fokus på målgruppen 30-55 år.

Projektet har också goda möjligheter att bidra till en positiv utveckling för den lokala branschen, varför stöd föreslås.