Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Morsan och jag

Brain Academy utvecklar tv-serien Morsan och jag som kretsar kring en mamma och en vuxen dotter i Göteborg, som tvingas leva ihop efter att familjens ekonomi har havererat. Projektet bygger på en originalidé av Åsa Lantz och Andrea Östlund.

The Brain Academy är ett produktionsbolag som verkar i Stockholm, Malmö och Göteborg, med målet att bygga upp en stark position vad gäller såväl produktion som utveckling av kreativa originalformat för tv-drama.

Handlingen i tv-serieformatet Morsan och jag kretsar kring en mamma och en vuxen dotter i Göteborg, som tvingas leva ihop efter att familjens ekonomi har havererat. Projektet bygger på en originalidé från Åsa Lantz och Andrea Östlund och syftar till att berättas som en dramakomedi på 10 avsnitt à 44 minuter.

Morsan och jag har en stark lokal anknytning både vad gäller inspelningsmiljöer samt de högprofilerade upphovskvinnorna bakom historien. Det är referensgruppens bedömning att projektet på ett positivt sätt bidrar till att bredda det traditionella utbudet med något så sällsynt som ett högkvalitativt, kvinnodominerat drama med fokus på målgruppen 30-55 år. Projektet har också goda möjligheter att bidra till en positiv utveckling för den lokala branschen, varför stöd föreslås.