Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

MINIDOX

Med projektet MINIDOX är tanken är att kontinuerligt kunna leverera korta dokumentärer för en play- eller onlinetjänst, utan för stora kostnader men med ett högkvalitativt resultat.

Produktionsbolaget Götafilms MINIDOX görs i ett mallat format, som leds av en erfaren redaktör/producent och där även mindre erfarna regissörer kan få möjligheten att berätta sin historia.

Projektet är en produktionsmodell som kan appliceras mot olika målgrupper och mot olika beställare. Det är ett innovativt arbetssätt som har stor möjlighet till nya finansierings- och marknadsföringsformer genom att skapa sin publik genom nätverk och andra forum innan avsnittet har sin premiär.

Det finns en intressant konstellation av producent, regissör och tema som bidrar till att branschen i Göteborg får möjlighet att utvecklas inom redan påbörjade samarbeten med innovativa arbetssätt.

Det är referensgruppens bedömning att ett stöd till projektet skulle innebära att en lokalt baserad producent och produktionsbolag med höga ambitioner får möjlighet att stärkas och utvecklas inom ramen för nya finansierings- samt distributionsmöjligheter.