Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Hip hop och fotboll

Hip hop och fotboll kombinerar konst, kultur och sport. Projektet handlar om en unik gränsöverskridande företeelse där kultur möter idrott.

Maxida Märak är hiphopmusiker, jojkare, samisk smideskonstnär och Östersunds Fotbollsklubbs konstnärliga ledare 2017. Det allsvenska fotbollslaget Östersund har uppmärksammats över hela Europa för sitt normbrytande arbete med att ta hjälp av professionella dans och sångpedagoger för att utveckla spelarna.

Maxida är människorättsaktivist och djupt engagerad i frågor som rör samernas rättigheter. Hip hop och fotboll kommer troligtvis att formatet webbserie och därmed kunna nå fler tittare. Målgruppen är bred och ämnena gränsöverskridande då flera av spelarna också tillhör minoritetsfolk, men från andra delar av världen.

Filmbolaget T3 Reportage utvecklar idén tillsammans med Minka Jakerson, fotograf och regissör baserad i Västra Götaland. Referensgruppens bedömer att projektet kan bidra till den lokala filmbranschen genom att stärka erfarenheterna och möjligheterna till en positiv branschutveckling av både format och nya affärskontakter.