Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Hashtag

Alexander Gustavsson, Winny Lopez, Emma Söderström och Aviva Wrede i Hashtag

Manusförfattarna Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert sökte finansiering genom bolaget Lova Manusproduktion för att utveckla manuset till webbserien Hashtag. Bolaget Zentropa Sweden genomförde produktionen och den 19 april 2016 började serien sändas på SVT play.

Serien Hashtag består av åtta 15-minutersavsnitt där handlingen är inspirerad av händelserna kring de så kallade Instagramupploppen i Göteborg 2012. Berättelsen är dock fiktiv, liksom samtliga karaktärer.

Serien är regisserad av Anders Hazelius, utexaminerad filmregissör från Filmhögskolan i Göteborg (numera Akademi Valand) och producerad av Lizette Jonjic för Zentropa Sweden, i samproduktion med SVT och Film Väst.

I rollerna syns bland andra Aviva Wrede, Emma Söderström, Winny Lopez, Kevin Vaz, Loa Ek, Miran Kamala och Alexander Gustavsson.

Vid ansökningsomgången då Hashtag fick utvecklingsstöd löd referensgruppens motivering: Det är referensgruppens bedömning att projektet har potential att på ett innovativt sätt behandla ett aktuellt samhällsfenomen och att ett stöd till manusduon bidrar till att utveckla Göteborgsbaserade talanger.

Sedan premiären har Hashtag fått fina recensioner, bland annat av Björn Finér på TV-dags, Mattias Bergqvist i Expressen och Malena Janson i Sydsvenskan.