Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Götheborg

Projektet Götheborg – Where the Lion meets the Dragon är en originalidé, löst baserad på verkliga karaktärer som seglade med Ostindiefararen Götheborg på 1700-talet.

 

På detta äventyr följer vi fartygets rutt till Kina och tillbaka, genom de två pojkarna Lukas och Mattias. Historien gestaltar en strävan efter att våga och följa sin inre röst. Gothenburg Studios är filmbolaget som har utvecklats från att ha haft en roll som samarbetspartner till att själva producera film. De har sedan flera år fungerat som navet i Göteborg med lång erfarenhet av olika typer av filmproduktion och är idag en del av Good Partners där även det Göteborgsbaserade bolaget Götafilm ingår.

Med projektet Götheborg – Where the Lion meets the Dragon tar bolaget stora kliv i en ny riktning som är innovativt i flera avseenden. Projektet syftar i första hand till att etablera långsiktiga affärsrelationer med den kinesiska marknaden med detta projekt som har stor potential.

Referensgruppens bedömer att projektet kan bidra till den lokala filmbranschen genom att stärka erfarenheterna och möjligheterna till en positiv branschutveckling av både ny marknad och nya affärskontakter.