Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Branschfrukost för dokumentärfilmare

21 oktober 2022 09:00
Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg
Film i Väst bjuder in till branschfrukost för dokumentärfilmare där de spanar om trender tillsammans med Jannik Splidsboel, ny dokumentärfilmskonsulent på Filminstitutet, och Helena Ingelsten, projektledare och producent på SVT Dokumentär.

Vilka teman har vi sett i ansökningar och färdiga filmer? Vilka filmer lockar publik? Ser vi en ökning i hybrid-format? Kom och lyssna, ställ frågor och passa på att träffa dina dokumentärfilmskollegor. Film i Väast bjuder på frukost och efter samtalet arrangeras individuella möten med Jannik och Helena.

Jannik Splidsboel är sedan januari 2022 dokumentärfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet. Han har varit verksam som producent sedan 90-talet för bland annat RAI och ZDF, studerat film och konst i Köpenhamn och Rom och tagit examen från EAVE. Han är även dokumentärfilmsregissör med ett tiotal lång- och kortfilmer bakom sig som prisats internationellt, bland annat vid Berlinale och IDFA.

Helena Ingelsten är projektledare och producent på SVT Dokumentär och SVT Kortfilm. Med erfarenhet från talangutveckling och ett hundratal olika produktioner på SVT som exempelvis Bergman Revisited, Greta och som producent för kortfilmsserien Kneg arbetar Helena nu mestadels med längre dokumentärfilm. Helena är utbildad journalist och har studerat manus och dramaturgi.

Plats: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg
När: 21 oktober från klockan 09.00
Mer information och anmälan

 

Arrangeras av Film i Väst.