Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Virtual Reality i fokus

18 mars 2016 11:30 till 13:15
Visual Arena Lindholmen, Lindholmspiren 3B, Göteborg
Välkommen till ett spännande lunchseminarium på Visual Arena som lyfter fram olika möjligheter inom VR. Två av våra medlemsföretag kommer att berätta om hur de arbetar med virtuella prototyper och stadsplanering.
Foto: ESI

Virtual Prototyping
ESI är en världsledande leverantör av programvara för Virtual Prototyping som tar materialegenskaperna med i beräkningen.  De arbetar med tillverkande företag som vill ersätta fysiska prototyper med virtuella motsvarigheter som på ett realistiskt sätt kan simulera produktens beteende vid testning för att finjustera tillverknings- och sammansättningsprocesser. ESI har idag över 1000 medarbetare och finns representerade i mer än 40 länder. På seminariet kommer Harald Hermansson, Country Manager, ESI Skandinavien att presenterar ESI:s VR-system IC.IDO, och dess positionering på marknaden.

Virtual Reality i stadsplanering och interaktiv 3D
Atvis har tagit fram skräddarsydda visualiseringar för företag såsom Svenska Mässan, Swedavia, Kiruna Kommun, SKF, SERNEKE m fl . Det kan handla om allt i från säljande interaktivt 3D-material för en fastighetsägare, till utbildningsspel för skolungdomar. På seminariet kommer Atvis bl a att demonstrera ett framtida byggprojekt med hjälp av VR-teknik och även prata om hur de tror att VR kommer att användas i framtiden inom stadsplanering.

Agenda 18 mars

Kl 11.30 - 12.00 Lunch

Kl 12.00 - 13.15 Presentaioner

Anmälan: Senast den 16 mars.  Begränsat antal platser. 

 

Seminariet är fullbokat. Vill du sätta upp dig på väntelista? Maila till Visitor Centre, visitorcentre@lindholmen.se så blir du kontaktad senast dagen innan semenariet om vi kan erbjuda dig plats. 

 

Arrangeras av Visual Arena Lindholmen.