Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Vintermingel på Studiocaféet på Gothenburg Studios

8 december 2016 11:45
StudioCaféet på Gothenburg Studios. Polstjärnegatan 14, Göteborg. Våning 2 (våningen ovanför Camera Center)
Denna kväll får du chansen att se filmer som fått Gothenburg Studios Developments teknikstöd och projekt som fått FilmClouds Projektstöd och KulturUngdoms K-pengar. Vi bjuder på pizzaslajs och det kommer finnas något att dricka till självkostnadspris.

17:30 – 18:30 Projektpresentationer och visning
Vi inleder med ett pass med filmer av bl a Emil Moberg Lundén och Jonas Villadsen som har fått Gothenburg Studios Developments teknikstöd. Dessutom en work in progress på ”En bra vecka för demokratin” av Cecilia Björk (regi) och Maximillien Van Aertryck (prod &foto) och Axel Danielson (prod &foto), en dokumentärfilm som skildrar fenomenet Almedalen. Filmen kan göras delvis tack vare Gothenburg Studios teknikpris som Maximilien vann på Frame filmfestival 2015.

18:30 – 18:45 Galway Stories – Filmvisning och samtal
All the best people are mad (10 minuter) Genom FilmClouds medverkan i Screen Talent Europe kunde Ann-Kathrin Perschbacher åka till Galway Irland på en treveckor lång dokumentärfilmskurs. Se filmen och hör henne berätta. Carmel är ett medium som bor i Tuam County, Galway. Ann-Kathrin och hon träffades för att hon är intresserad av andar och spiritualitet. Carmel hjälper Ann-Kathrin att närma sig detta.

19:00 – 19:45 Filmvisning och Case Study
Mamma vet bäst (13 min) Efter att ha introducerat sin mamma till sin pojkvän för första gången, så tvingas en ångestfylld tonårskille genomleva en plågsam bilfärd hem. Filmen är inspelad med litet team i två obrutna tagningar. Mikael kommer att berätta om filmens tillblivelse och resa ut på festivalturné. ”Mamma vet bäst” nominerades till Kristallbjörnen och till Teddy Award på Berlins filmfestival där den firade sin internationella premiär. Den tävlade också i en av världens största kortfilmstävlingar ”Startsladden” på Göteborgs filmfestival 2016 och har efter sin premiär i januari visats på ett 40-tal festivaler världen över bland annat Palm Springs, Sydney Film Festival, Milano Film Festival, Thessaloniki, Internationale Kurzfilmtage Winterthur och i helgen van den stort på Novemberfestivalen i Trollhättan.
Minglet fortsätter till cirka 20:30

Anmäl dig genom att maila ylva@gothenburgstudios.se eller gör en anmälan via www.filmcloud.se.

Varmt välkomna!

Arrangeras av Gothenburg Studios.