Skip to main content

Film, XR och AI: nya möjligheter inom berättande

Visual Arena, Lindholmspiren 3 Göteborg

Utforska samspelet mellan film, XR och AI: nya möjligheter inom berättande

Välkommen till Visual Arena och ett samtal om det audiovisuella fältet som genomgår en revolution med nya möjligheter och verktyg men också utmaningar. Det är svårt som enskild filmare att bevaka det. Men som en del av ett nätverk är det lättare.

Arranged by: 
Visual Arena och Film&TV vid Lindholmen Science Park, Filmcentrum Väst, OFF och ABF
fyra tjejer med solglasögon

Gunnar Eriksson, manusförfattare och programansvarig för Film & TV Lindholmen, berättar om arbetet med att fördela utvecklingsstöd till innovativa projekt inom film, TV och rörlig bild.

Under kvällen får du även exempel på projekt som Gorki Glaser-Müller, Regissör (bl a Children of the Enemy) Projektledare Visual Arena står bakom. Han ger en introduktion till möjligheterna i XR Extended reality, VR, AR, interaktiva berättelser.

Visual Arena finns till för sitt nätverk och fungerar som en plattform för samverkan mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. Det är en knutpunkt där för visuell innovation och där gränserna för vad som är möjligt ständigt utmanas. Här kan man vara en del av en levande och inspirerande gemenskap som strävar efter att forma framtiden för visuella tekniker och upplevelser. Ska filmare och konstnärer leda utvecklingen av de kreativa verktygen eller försöka hänga med? Var är du på den skalan?