Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Spelinkubatorn - tillsammans stärker vi spelindustrin i Göteborg

Svensk spelutveckling är ett fenomen som gått från en marginaliserad underhållningsindustri till Sveriges största kulturexport genom tiderna. Vi arbetar för att stärka spelindustrin i Göteborg.

I Göteborgsregionen finns ett tjugotal bolag med lite över hundra anställda samt en stor grupp independentutvecklare. De senare arbetar ofta i lösa projektformer som bildas och splittras efter behov. 

Gothia Innovation AB har under flera år utvecklat en framgångsrik inkubatorverksamhet för spelindustrin i Skövde – The Game Incubator på Gothia Science Park. Genom ett samarbete mellan spelinkubatorn Gothia Innovation och Lindholmen Science Park finns sedan 2015 spelinkubatorn även på Lindholmen. 

Lindholmen Science Park är en neutral och sammanlänkande aktör som stödjer spelindustrin genom affärsnätverk och samverkansprojekt. Vi har bland annat varit med och drivit Gamepoint GBG, ett nätverk för spelutvecklare. 

Starta din egen spelstudio på The Game Incubator

Genom The Game Incubator får nya, lovande spelbolag en chans att växa i ett sammanhang som erbjuder tillgång till expertkunskap, affärscoacher och lokaler till förmånliga villkor. The Game Incubator har sina lokaler på Gothenburg Studios på Lindholmen Science Park.

Läs mer om The Game Incubator 

 

För mer information 
Kontakta Christian Riedl, projektledare, Lindholmen Science Park, 031-764 70 28, christian.riedl@lindholmen.se

Besöksadress
Polstjärnegatan 14, 417 66 Göteborg (Gothenburg Studios) 
Hitta hit