Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Finansiering av film- och tv-projekt

Foto: Unsplash

Som en del av Göteborgs Stads filmsatsning stöttar Lindholmen Science Park innovativa utvecklingsprojekt inom film, tv och rörlig bild. Det övergripande målet med detta är långsiktig tillväxt i hela den regionala film- och tv-branschen genom starkare producenter och idéskapare. 

Satsningen vänder sig i första hand till etablerade producenter och filmskapare som har möjlighet att skapa och producera professionella produktioner som långfilmer, tv-dramer eller andra format avsedda för distribution via biograf, tv-kanal eller VoD-tjänst.

Finansieringen riktar sig till projekt under utveckling, till exempel manusbearbetning, pilotproduktion eller idéutveckling. Produktioner som är under inspelning eller efterbearbetning kan inte söka finansieringen. 

Finansieringsformen för innovativa utvecklingsprojekt syftar till att:

  • Främja utveckling av film, tv och rörlig bild innehållsmässigt 
  • Stimulera förändring mot långsiktigt hållbara affärsstrukturer
  • Öka chanserna för producenter av tv och film att lyckas internationellt
  • Stimulera samarbeten mellan produktionsbolag och idéskapare
  • Främja utveckling och nyttjande av ny teknik

Under 2016 genomförde vi en utvärdering av arbetet hittills. Läs hela utvärderingen här

Se motiveringar till beslut för projekt som tidigare godkänts av Göteborgs Stads Kulturnämnd Ta del av tidigare beviljade projekt är

 

Ansökan till projektfinansiering

Från 2018 ligger tyngdpunkten på tv/webbserier, men film-, VR eller teknikprojekt är också aktuella för finansiering. Som tidigare ser vi gärna ansökningar som främjar ny teknik, spel, prövar nya affärsmodeller eller på annat sätt anser sig vara innovativa inom rörlig bild.

Utvecklingsfinansieringen för tv-serier och långfilm/dokumentär bygger på tre steg mot ett projekt färdigt för produktion. Det står den sökande fritt att själv bestämma vilket steg som söks: Steg 1, 2 eller 3 beroende på var projektet befinner sig. Varje steg kan sökas fler gånger.

Vi diskuterar gärna projekt i förväg, och det går bra att höra av sig med frågor av olika slag!

Deadline: Söndagen 27 okt. Pitchdag för de projekt som går vidare i nästa omgång är torsdagen den 7 november.

Ladda ner och läs ansökningsguiden innan du gör din ansökanKulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild

 

Ansökan är nu stängd