Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Bortom lagen

Handlingen i tv-serieformatet Bortom lagen kretsar kring två kvinnliga poliser i Göteborg, som tvingas ut på fel sida lagen för att bekämpa korruption i den egna organisationen. Projektet bygger på en originalidé från Brain Academy och syftar till att kombinera det kortare webbformatets och fullängdsseriens möjligheter för att nå en ny publik.

The Brain Academy är ett produktionsbolag som verkar i Stockholm, Malmö och Göteborg, med målet att bygga upp en stark position vad gäller såväl produktion som utveckling av kreativa originalformat för tv-drama. Bortom lagen representerar ett intressant sätt att genom att använda en innovativ form för att utveckla innehållet, brygga över från traditionellt tablåstyrt tittande till nya format och nya publikbeteenden. 

Det är referensgruppens bedömning att projektet på ett positivt sätt bidrar till att bredda det traditionella utbudet med något så sällsynt som ett högkvalitativt, kvinnodominerat drama med fokus på målgruppen 35-45 år. Projektet har också goda möjligheter att bidra till en positiv utveckling för den lokala branschen, varför stöd föreslås.